tirsdag den 23. december 2014

ANJOE SKRIVER...

I fredags opførte jeg mig meget heltmodigt, da jeg frivilligt lod mig ”bestikke” af min læges sygeplejerske, det for at få et skud vaccine mod lungebetændelse... Den skulle klare de fleste baciller udi det såkaldte åbne rum, og det kan der blive brug for :(Jeg føler absolut at have det godt, men ”regnskabet” ser ikke godt ud. Var onsdag for 3 uger siden til pustetest samt efterfølgende samtale med en lungelæge på Nykøbing F. sygehus. Fik set røntgenbillederne taget ved seneste indlæggelse, de blev knipset af et apparat trillet ind på mit værelse på intensiv-afdelingen, og som forventet var de ikke et kønt syn :) Højre lunges funktion er nærmest ikke eksisterende, har i øvrigt et par små, hvide klatter, som ”man” ikke ved, hvad er – kan være kræft, men jeg takkede NEJ til kikkertundersøgelse og en måske prøveudtagelse, hvorved som nogle blogfølgere er bekendt med, dermed også kemo/strålebehandling udelukkes. Venstre lunge ser pænt bedre ud, men min samlede lungefunktion er på 21-25%, så I skal ikke forvente at læse om mig deltagende i et marathonløb, LOL. Selv med mine fravalg af undersøgelser sagde den søde læge, at hun vil gøre alt for, at jeg bliver 100 år, hvilket jeg dog betakkede mig for, mindre kan gøre det :)

Om lidt over 2 måneder skal jeg atter afsted, da kun for en mindre pustetest samt efterfølgende lægesnak, og det er helt fint for mig; rart at være i systemet nu, så at jeg forhåbentligt slipper for upsere som tidligere oplevet... Min lungelæge ændrede i øvrigt et mine to daglige KOL-produkter til det af mig førstkendte; læs: det jeg fik med hjem efter indlæggelse, men som ved hentning efterfølgende receptmæssigt på apotek senere var lidt anderledes blandingsmæssigt, samt er pulver, og væsentligst skulle indtages via en såkaldt diskos. Den blev jeg ikke god ven med, hvorimod nu, hvor det atter er spray ligesom mit andet produkt, da ”indtages” begge på bedste og mest givende vis :)

I går først på aftenen fik jeg et chok, min bedste Joe (John) Cocker, hvilken jeg blev fan af i 1969, er død. Tårerne mine har trillet oceanmæssigt, og min Bo har måttet kommet ind til mig flere gange natmæssigt for at give beroligende nathistorier. Jeg er stadig påvirket, men vil nu give alle mine bedste ønsker om nogle hyggelige juledage samt et supergodt år 2015 til Jer, der gerne vil modtage disse :)

10 kommentarer:

Annemor sagde ...

Så, du er i rullene, det er godt. Da vet man at du slipper for mas om å komme dithen.
Tror ikke på maraton og deg, men sikker skal man jo aldri være, i disse juletider.
Joe er borte, vi får sørge sammen. Merkelig nok, når jeg hører Joe Cocker ser jeg deg med flagrende kjole og hår på sykkel, med sangen fri. Når jeg ser ditt navn eller bilde, eller tenker på deg, lyder Joes sanger i bakgrunnen.
Ha en så lykkelig jul som mulig. Og en ose juleklemmer er herved avlevert, del dem med Bo.
Klem

Pia sagde ...

Når nu det ikke kan være anderledes, er det fint at nogen i systemet holder øje og tjekker op på dig.
Tak og i lige måde til jer to.

Helle K. sagde ...

Det er godt, at du bliver holdt øje med - også selv om du siger nej til den behandling.
Jeg ønsker jer det bedst mulige 2015 - kram fra Helle

anjoe sagde ...

Tak for Jeres kommentarer. Ja, det er ovenud godt, at jeg bliver tjekket for min KOLs "udvikling"; håber så, at lungelægen ikke skifter arbejdsplads, for det er træls at skulle gentage mange informationer gang efter gang, også om fravalg af undersøgelser samt evt. behandlinger. Det meste står i min journal, men den læses kun af få :(
nb. Annemor ser syner, for jeg ejede ikke en kjole efter mit fyldte 12.år. Men busseronner med broderier, fløjls- og cowboybukser,flagrende hår og så kørende rundt på en sort Velo Solex var mig. Samt ørkenstøvler, hvor jeg havde påmalet stjerner og JOE, ligesom min ustemte guitar var påmalet samme plus et foto af af ham :)

I ønskes alt bedst fremtidigt!

Annemor sagde ...

Likevel er der noget der flagrer med anjoe. Inne i mitt hode :)
Klem og vakre dager :)

anjoe sagde ...

Jamen det har du under alle omstændigheder også ret i, og musik har været mit liv fra barn af. Med 2 ældre brødre, 7 og 4 år, da har jeg fået gu' ved hvor meget dansk, men især udenlandsk at lytte til...
Joe Cocker blev min egen; forud - og den, indrømmet, med tiden,stod lidt anderledes/mindre - men stadig intakt var The Bee Gees, Jeg er ikke til disco, men pokkerme hvor mine gamle LP'er ligesom Joe's har højeste prioritet, og alt nyere ditto. Tårer er bare ikke flydt ved Maurices og senere Robins død; glæder mig over, at Barry senere tog på tour og still er alive :)
Min lp-samling for begge er lidt stor, men ingen af dem er synderlig mange penge værd. OG HVAD SÅ? Jeg er pisse ligeglad *LOL*

Unknown sagde ...

Jeg har haft problemer med at kommentere her, så du får en forsinket julehilsen og kram.
Du klarer livets tilskikkelser fantastisk.
dragenshverdag

anjoe sagde ...

Tak for ordene, Kirsten, du er en sød drage :o)

Catherine sagde ...

Tak for hilsen Anne og gemalen. Rigtig godt nytår til Jer begge 2 :)

Ps. Tak for den overraskende før juls telefon samtale, skønt at sætte stemme på et billede jeg i gennem så mange år, kun har kigget på.

Birgitte sagde ...

Kære Anjoe, ønsker jer det bedste for år 2015, kan tydeligt se dig på din velo :-) Knus Birgitte