torsdag den 2. august 2012

DET DANSKE VEJR ER KOLDSKÅLVEJR...


...og jeg turde nok en gang godt lave den med en upasteuriseret æggeblomme - ægget blev forud skoldet i små 10 sekunder, derefter en tur i koldt vand - pisket sammen med fem spiseskefulde sukker og afslutningsvis tilsat en liter kærnemælk, inden ophold i køleskab nogle få timer! Serveredes med cornflakes, mums; nu venter vi bare på bulder og brag, som lovet af DMI...

7 kommentarer:

Inge sagde ...

Uhmmm hjemmelavet koldskål, det er godt nok længe siden jeg sidst har fået det.. :-)

anjoe sagde ...

Jeg kan heller ikke påstå at have været flittig desomkring, Inge. Denne sommer er jeg nu nået op på 2 gange, men ellers ligger den på mindernes holdeplads fra min barndom, hvor min gode fru moder serverede den flere gange hver sommer, som ret nummer to. De første år med knuste tvebakker til, senere med bagernes kammerjunker, hvilke var "usødede" modsat nutidens fabriksfremstillede sukkerknalder, hvilke end ikke lidt grahamsmel (sundere, hmm) kan ændre ved. Kærnemælkskoldskål fra mejerier er tilsat citrus, ymer og/eller alskens andre smagsting; det bedste må vel være vanillekorn, men nu vil jeg altså dyrke barndommens. Og cornflakes fandt jeg på for få år siden som modspil til det søde, så en pakke Kellogs blev indkøbt nylig :)

Rejen sagde ...

Uhm jeg elsker også koldskål og lidt vanilieis tilsat gør underværker..;-D

Annemor sagde ...

yummi.
Skal lages, men ikke i dag.
I dag er viet musikk :-)
Ha en vakker lørdag og en mormorklem

mirapisani sagde ...

Takk for inspirasjon til en tidlig frokost anjoe.
Ha en riktig fin lørdag. ;)

xantippen sagde ...

Har du prøvet med ristede havregryn?

anjoe sagde ...

Mange tak for Jeres kommentarer til koldskål :)

Vanilieis har jeg aldrig prøvet, men ristede havregryn, jo masser af gange i de unge dage; også halvtørre franskbrødstern ristet i smør og sukker. Mums, savle, savle :-D