tirsdag den 25. januar 2011

FOTOSJOV MED PHOTOFILTRE...

Har du ikke PhotoFiltre liggende på computeren, er hjælpen nær, for du kan downloade programmet gratis. Googl' - jeg har en lidt ældre udgave, PhotoFiltre1, som jeg synes er bedre end den nyere!
Opret en mappe på din computer, kald den FOTOSJOV, og i denne lægger du farvebilledet, som du ønsker at ændre! Døb det A1

Åbn PhotoFiltre, åbn File, øverst til venstre, og hent A1 i den nyoprettede mappe. Klik på Grayscale, 2 værktøjslinie for oven. Højreklik, og vælg Save as, døb billedet B2, og til "Gem i:" vælger du den nye mappe FOTOSJOV
Nu tager løjerne fart...
Åbn File - og vælg Recent files, hvor du altid finder de seneste  gemte arbejder. Vælg A1.

Ude til højre vælger du Polygon i andennederste linie, klik på den, og nu er du parat til at "indkapsle" det ønskede.
Venstreklik, ryk musen og hold pilen helt tæt til det ønskede motiv, venstreklik hver gang, du er tilfreds. Er motivet i småtteriafdelingen, så scroll på billedet til en mere sebar størrelse!
Når de to ender mødes, popper den fineste 4-kantede ramme op. Nu finder, høø, og klikker du på tasterne ctrl og bogstavet c. Derefter til File/Recent files, hvor du vælger B2.
Når B2, det sort/hvide billede er på skærmen, klikker du på ctrl og bogstavet v, og vupti dukker det farvede felt op. Få pilen ind i feltet, hold venstre musetast nede, og du kan rykke hen til det ønskede sted. Forstør gerne igen!!!Når motivet ligger præcist som ønsket, højreklikker du på det, og vælger Validate paste, og bingo. Derefter højreklikker du nok en gang, vælger Save as og døber det B2a - gem det i den nye mappe.
Hvis du skal hente nok et farvemotiv til billedet, så går du til File/Recent files, henter A1, klipper ud som tidligere, og sætter det ind i B2a, som du derefter omdøber til B2ab. På den måde finder du let, det nyeste arbejde :)

Inden du kaster dig ud i større projekter, kan du øve lidt, f.eks. bare klippe en 4-kant ud. Rigtig god fornøjelse :)


9 kommentarer:

Mahalo sagde ...

Tak for din forklaring....glæder mig til at prøve den...snart...;-)
...iøvtigt har jeg lige bestilt et nyt digikamera...Sony, denne gang...
Jeg har ikke været tilfreds med Canons i laaaang tid, (det er selvfølgelig ikke mig, der er noget i vejen med...*HOST, HOST*).
Det eneste Canon jeg har været virkelig glad for, mistede jeg under en rejse i Florida...og det var ellers super...:-D Men nu skal andre mærker afprøves...

Rejen sagde ...

Ser spændende ud det må afprøves, tak for undervisningen...;-D

Inge sagde ...

super, tak skal du have.. let forståeligt.. og det er en kunst :-)
Nu du er i gang, kender du photoscape, måske kan man gøre det samme der.. jeg mener jeg et eller andet sted har set et lille simpelt værktøj der kan maske ud, bare ved at klikke på et element, og så kan man trække i trådene bagefter.. :-) altså den prøver at være lidt intilligent.. og det lykeks sommetider..

anjoe sagde ...

- Inge. Jeg bruger faktisk photoscape til billedbehandling normalt, men nej, jeg har ikke fanget det "lille værktøj" der. Men hvis du kan det, og vælger denne, så tager du skisme da det som valg :-D

Inge sagde ...

Ok Anjoe.. jeg ser lige om jeg finder det lille værktøj, så får du det at vide.. :-) Er slet ikke sikker på det var i photoscape.. ;-)
Men via arbjedet har jeg adgang til stort set alt hvad jeg har lyst til af foto redigerings programmer, så det kan sagtens have været i et af Adobe programmerne jeg har set det..

Jørgen Carlsen sagde ...

Tak for instruksen. Jeg prøver og laver et link hertil.

Jørgen sagde ...

Så har jeg fulgt instruksen og resultatet kan ses ved at følge linket under mit navn.

marbi sagde ...

Hehe, hvor er det sjovt, men slet ikke så nemt når man absolut vil afprøve med objekter med mange (små) detaljer. Tusind tak for udførlig instruktion.

Anonym sagde ...

Det var så lidt, Margrethe ;-)