fredag den 7. september 2012

FEDTFATTIG TÆRTEDEJ - OG HURTIG AT LAVE...


2 dl hvedemel - 2 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel - 1 tsk. salt - 2 tsk. bagepulver - 3 spsk. olie - ca. 1  1/2 dl mælk.

Bland de tørre ingredienser til dejen. Tilsæt olien og mælken og saml dejen. Lad den hvile, mens fyldet laves!

Fyldet, ja der kan vel siges at være frit valg fra alle hylder... Min her viste bestod af finthakkede løg, gulerødder skåret til smalle stave, og så en portion ærter samt nogle små tern brieost. Disse herligheder blev vendt i 4-5 sammenpiskede æg sammen med salt, peber plus en smule oregano.

Dejen trykkes ud i en (smurt) tærteform, 24-26 cm, fyldet fordeles, og tærten bager 30-40 minutter ved 200 grader.

Jeg serverede tomater og rejer til; sidstnævnte synes jeg bliver kedelige af at blive bagt med som fyld, minder om min barndoms dåserejer, hvorimod fine strimler laks og/eller hellefisk lagt på tærtebunden er mums :)  Men for alle 3 slags skal huskes, at æggemassen ikke skal ha' for meget salt!!

Porrer, majs, rød eller gul peberfrugt, rosenkål, selleri m.v. kan selvfølgelig ditto benyttes, og skal den fedtfattige linie holdes rimeligt, brug da 3 æg, 200 g hytteret samt 100 g reven smagfuld, men mager ost.

Personligt er jeg ikke pjattet med desserttærter, men mon ikke dejopskriften kunne bruges, hvis saltet blev udskiftet med noget sukker?

9 kommentarer:

Rimkogeren sagde ...

Jeg savler - den smager bare rimkoger godt. Prøv den :-)

anjoe sagde ...

Fedte, fedte, fedte, men OK, jeg laver en tærte i førstkommende uge. Dog uden brie, for nu vi har ingen "anløben" i køleskabet, der tigger om STOP MADSPILD ;-)

Inge sagde ...

Mums den ser lækker ud, tak for inspiration, og velbekomme når du får lavet den til rimkogeren.. :-)

kirsten sagde ...

Ser godt ud. :)

Annemor sagde ...

Det tror jeg nok den kan, men det så da deilig ut, Må prøves :-)
Reker er best om de tilberedes med varme bare en gang. den første.
Ha en deilg søndag.

Donald sagde ...

Det var interessant, jeg har lige (forsøgt) lavet en æbletærte efter en opskrift, der ligner, dog var der mindre mel i forhold til mælk, og så var den sød, men den blev blød i bunden, måske fordi jeg ikke havde sat den i bunden af ovnen. Jeg prøver igen, men denne gang med løg og porrer og ost og hvad var det, sammenpiskede æg. Vendt i, sikken et fagudtryk. Nå men en anden ting er at din også fik næsten dobbelt så lang tid i ovnen. Nu må vi se hvordan det går med min næste æbletærte (de falder jo ned fra træerne i denne tid!

Catherine sagde ...

Den ser yderst lækker ud A :) Lige 2 spørgsmål.

1. Gaffel stak du tærtedejen (for at undgå bobler)

2. Forbagte du dejen

anjoe sagde ...

Tak for Jeres kommentarer :)

- Donald. Pøj, pøj med den kommende tærte. Jeg ved ikke, om vendt i er et fagudtryk ;-)

- Catherine. Niksenbiksen til begge! Dejen er bastant (hedder det vist), så den bobler ingen steder, og da det tager tid førend æggemassen er stivnet, når bunden at blive bagt :-D

Birgitte sagde ...

Tak for synet , var lige inde og stjæle en opskrift, det er altid godt med fedtfattigt;-)Den ser også meget god ud:-)