torsdag den 2. december 2010

NISSESMILENE KAN HURTIGT BLEGNE...

...og jeg vil skisme hverken byde eller spise nogle af de risengrødspolerende forslag - KLIK HER

5 kommentarer:

Margrethe sagde ...

Enig, anjoe - det eneste rigtige er den gammeldags slags. Egentlig noget pjat at gå så højt op i det, det er jo kun i Julemåneden at man spiser risengrød så ofte. I hvert fald her i huset.
Vores bliver lavet på sødmælk, med en klat smør og sukker/kanel drysset over!!

Donald sagde ...

Jeg er ikke helt sikker på at det er risengrød (ny eller gammel) som du har noget imod; polering af ris er fjernelse af avnerne, ellers er de næsten uspiselige, men man kan gøre det mere eller mindre grundigt og redde nogle af vitaminerne - men er det ikke snarere nisserne, som du synes er lidt ... øh ... underlige?

Anya sagde ...

:)
:)
:)
GREAT Anjoe :-)

Donald sagde ...

Undskyld mig - jeg er ellers ikke overdreven tilhænger af binde-'s' (misforstå mig slet ikke).

Her gik jeg og troede jeg at der stod Risengrøds-polerende forslag, og kunne egentlig læse mange slags mening ind i det. Meeen jeg er blevet klogere! Der står jo selvfølgelig risengrød-spolerende forslag.

Nå men jeg har nu fulgt linket og jeg siger jer at der er en misforståelse, en alvorlig en af slagsen på dr.dk/sundhed/dinsundhed/Jul/Artikler/2010/1109095237.htm!

Ligesom Margrethe laver jeg risengrød med sødmælk (der helst ikke må brænde på, og som heldigvis er mindre tilbøjelig til det end fedtfattig mælk) og smørklatten er selvfølgelig lavet af smør. At man kan komme mandler i og kalde det Ris à l'Amande lyder vældig fint men har iøvrigt ikke meget med traditionelt fransk køkken at gøre. Om man ønsker at pynte med æblemos eller (lun) kirsebærsovs vil jeg undlade at kommentere - det kan jeg bare ikke helt. Det har gennem alle tider været en udbredt skik at forsøde maden, også steg og forloren hare, med søde sager, hvis man havde dem, så fred være med tyttebær og kirsebær etc - men gør det nu med stil, please ...

Pas på de underlige nisser, inclusive sætter-nisser.

anjoe playhouse sagde ...

Thanks, Anya ^.^

Margrethe og Donald...
Halvt vand, halvt skummetmælk, halvt grødris, halvt brune ris, kun den halve klat smør, nåh nej, ikke smør, fyh da, og intet kanelsukker, men lidt frugtgrød/kompot. Resultatet, ja det er jo en risengrød, men ikke VORES slags.
Jeg er slem til at bruge bindestreger for at fremme læsevenligheden, sætter ditto ekstra kommaer, men er på det seneste gået på nedtrapning. Havde faktisk også sat en bindestreg starteligt i risengrødspolerende, men slog mig selv over fingrene og fjernede den :-D